Ağaç büyük bir armağandır. Canlıyken gölge verir, çiçek verir; öldüğünde de kerestesini...

Ağaç büyük bir armağandır. Canlıyken gölge verir, çiçek verir; öldüğünde de kerestesini...

28.02.2023 103

28-02-202328-02-202328-02-202328-02-202328-02-2023Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla AĞAÇ DİKME BAYRAMI etkinliği, Okul Komşuları Etkinliği, Hayvan barınaklarına ve Huzurevlerine düzenli ziyaretler gibi toplum hizmeti çalışmaları yürütülür. Toplum hizmeti çalışmalarına katılanlar ve belgeleri e-Okul sistemine işlenir.

Okulumuzda AĞAÇ DİKME BAYRAMI erkinliği çerçevesinde ağaç dikimi gerçekleştirdik. KTS kapsamında Sosyal ve Toplumsal sorumluluğumuz olarak okulumuz öğrencileri ile birlikte okulumuz bahçesinde fidan dikme etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinlik ile:

Ağaçlandırma faaliyetlerine özellikle öğrencilerin katılımlarını teşvik ederek çevre, orman ve doğa sevgisi ile yeşil alanların çoğaltılması ve yaşatılmasının insan hayatı için taşıdığı önem çerçevesinde bilinç meydana getirilmesi, orman ve doğa sevgisi konularında öğrencilerde farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Bu çerçevede okulumuz bahçesinin ağaçlandırılmasında öğrencilerimizin bizzat sorumluluk almaları da sağlanmıştır.