Bilim ve Balık Şöleni

Bilim ve Balık Şöleni

Okulumuzun düzenlediği TÜBİTAK BİLİM FUARI büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.
TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ülke genelinde seçilen okullarda “Bilim Fuarları” düzenlenirken, Okulumuz “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı”na katılmaya hak kazandı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuara katılanlara Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliğinin katkılarıyla balık-ekmek ve yine hayırseverler tarafından da lokma ikram edilerek fuara büyük destek verildi..
Şenlik havasında geçen törene sivil toplum kuruluşları,resmi daire çalışanları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Okul Müdürümüz Mustafa KARAOĞLAN , İmam Hatip Ortaokulunun her geçen gün kendini geliştirdiğini,amaçlarının hem irfan hem de ilim sahibi gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. ”Seydikemer İmam Hatip Ortaokulu : İlim ve ahlakın harmanlandığı yer” parolasıyla yola çıktıklarını ve az zamanda çok işler yaparak adım adım MUĞLA eğitiminde söz sahibi olma hedeflerine ilerlediklerini belirten KARAOĞLAN “Bunu da Seydikemer ilçesinde bir ilki başararak TÜBİTAK 12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda değerler eğitimi projesiyle Muğla 1.liği ve Ege Bölge 2.liği alarak gösterdik.”dedi. Fuarda çevreye duyarlı projelerden engellilerin hayatını kolaylaştırıcı projelere , Türkçemizi koruyan ve geliştiren projelerden ilçemizi tanıtıcı pek çok projeye yer verildi..
TÜBİTAK Proje yürütücüsü ve matematik öğretmenimiz Feridun BOZYİĞİT: “Okulumuz için bir ilk olmasına rağmen 5 aylık süre sonunda matematik,fen bilimleri ,din kültürü ve ahlak bilgisi, Türkçe ,sosyal bilgiler, İngilizce,Teknoloji gibi çok çeşitli konulardan 20 güzel proje hazırlandı.Projelerin bilimsel basamaklara uyması için okulumuzun 6 öğretmeni 52 öğrenciye danışmanlık yaparak yardımcı oldular. Buradaki asıl amacımız öğrencilerimizin bilimsel fikirlerini ifade etme ortamı oluşturma oldu.Muaz Bin Cebel’in de dediği gibi“İlim; sen yalnızken sana arkadaştır, yabancı iken sana yoldaştır, kederli iken seni eğlendiren kardeştir, sevinç ve üzüntülerde senin elinden tutan bir dosttur. Düşmanlarına karşı silahındır, dostlarına karşı ziynet ve süsündür.” İşte öğrencilerimizin her bir projesi de bizler için birer ziynettir,hazinedir .100 öğrencili küçük bir okul olmamıza rağmen böyle bir fuarı gerçekleştirmek bizleri ülkemizin geleceği gençlerimiz hakkında bir kez daha mutlu etmiş,onurlandırmıştır.” dedi. İnsanlarda çevre bilinci oluşturmak için katılımcılara geri dönüşümlü tohumlu kalem dağıtılırken “DUR-SUN- adlı güneş enerjili prototip robotla fotoğraf çektirmek isteyen öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

17.05.2018 375

17-05-201817-05-201817-05-201817-05-201817-05-2018