Geçmişte Tanıdığımız Zeki Öğretmenlerimizi takdirle anarız, insani hislerimize dokunanları ise minnetle…

Geçmişte Tanıdığımız Zeki Öğretmenlerimizi takdirle anarız, insani hislerimize dokunanları ise minnetle…

Bu ay ki Kalite Takip Sisteminde bulunan kişisel gelişim alanında yapılacak çalışma için, Okul Müdürümüz Mustafa KARAOĞLAN tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik bir seminer verildi. “ Hz. Muhammed’in eğitim anlayışı ve eğitim metodları” konulu seminer, Mustafa Hocamızın sürükleyici ve tecrübeli anlatımı ile öğretmenlerimiz üzerinde derin bir etki bıraktı.

Peygamber Efendimizin sahabeye olan sabırlı yaklaşımına, onlara yavaş yavaş Kur’an ayetlerini anlattığına ve sahabelerin değişimlerini zamanla gerçekleştirdiğine değinen Mustafa KARAOĞLAN, eğitimin önce kendimizde başladığına ve rehberimizin Kur’an-ı Kerim olduğuna dikkat çekti. Ve devam etti: “Öğretmenlik çok önemli bir meslek. Bu işe gönül vermemiz gerekiyor. Maddi ya da manevi beklentiler içine girmeden, öğrencilerden yapabileceklerinden fazlasını istemeden, empati ile yapılan bir gönül işi. Ancak bu şekilde öğrencilerden beklenen değişimleri görebiliriz.” dedi.

Seminer sonrası öğretmenlerimiz merak ettikleri konularda sorular sordular. Verimli ve zevkli bir söyleşi ile semineri tamamladık. Katkılarından dolayı Okul Müdürümüz Mustafa KARAOĞLAN’a teşekkür ederiz.

 

Mustafa KARAOĞLAN’dan sonra söz alan Matematik Öğretmenimiz Feridun BOZYİĞİT ise öğretmen arkadaşlarımıza Okullarda gelişen teknoloji, internet ve sosyal medya bağlamında e-bağımlılık üzerine sorunlar ve çözüm önerileri konusunda sunum yaptı. Matematik Öğretmenimiz Feridun BOZYİĞİT’e de verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

27.04.2018 417

27-04-201827-04-201827-04-201827-04-201827-04-201827-04-201827-04-2018