Güzel sanatın başlangıcı oyundur

23.05.2023 114

Oyunlar, kuşaktan kuşağa geçen, kuralları önceden konulan, sonucu düşünülmeden, eğlenmek amacıyla yapılan sosyal etkinliklerdir. İnsan, yaşı ya da konumu ne olursa olsun, çoğu zaman kendisini bir oyunun içinde bulur. Aslında yaşamın kendisi de bir oyun değil midir?

Diğer canlılara göre insanoğlu, hem daha yavaş büyümekte hem de diğerlerinden daha fazla şeyler öğrenmek ve kendisini geliştirmek zorundadır. Bunların çoğunu oyunlar sayesinde gerçekleştirir. Oyunlar, çocukları gelecekteki hayatlarına hazırlayacak, dil, beceri ve yeteneklerini geliştirecek, duygu, düşünce ve hayal dünyalarının sınırlarını genişletecek, arkadaşça paylaşmayı ve dayanışmayı öğretecek, ödüllendirme ve cezalandırma sonuçlarının başarıya göre belirlendiğini gösterecektir. Okulumuz İngilizce Öğretmeni İsmail YILDIRIM yönetiminde öğrencilerimizin geleneksel oyunları unutmaması için eski oyunları oynattık.

23-05-202323-05-202323-05-202323-05-202323-05-2023