Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerekir...

Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerekir...

E-okul, mebbis, e-kurs, mebdes, dinogretimi.gov.tr, EBA uygulamaları, dinogretimiokullar, meb.gov.tr vb. elektronik ortamların tanınması ve içeriğin incelenmesi için Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Nurcan GEZER tarafından okulumuz öğretmenlerine yönelik bilgilendirme semineri yapıldı. Sunumu yapan öğretmenimize teşekkür ederiz.

 

KTS, Mesleki Gelişim alanı kapsamında 28.11.2018 tarihinde öğretmenler odasında e-okul, mebbis, mebdes, EBA uygulamaları vb elektronik ortamların tanınması ve içeriğinin incelenmesi kapsamında okul öğretmenlerince bir araya gelinmiş ve bunların tanıtımları yapılmaya çalışılmıştır. Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nurcan GEZER tarafından bir sunum yapılarak, öğretmenlerimize sunum üzerinde açıklamalarda bulundu.

       E-Okula ilk giriş esnasında istenenlerin doğru şekilde girilmesiyle ana sayfaya ulaşım sağlanmaktadır. Türkiye’de Örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistem olduğu Ayrıca Sınav ve proje bilgileri, not bilgileri, ders programına anlık ulaşım sağlıyor. Aynı zamanda devamsızlık bilgileri, nakil işlemleri, yerleştirme ve okul duyurularını öğrenebiliyor. Öğrencilerinin okuduğu kitapların bilgilerini de sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmekteler. İfade edilen bilgilerin bazıları okul şifresi ile sağlandığı belirtildi. Bunun yanında ayrıca;

  • Karne bilgisi, başarı bilgisi, haftalık ders programlarını,
  • Aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri,
  • Sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları,
  • Şube ortalaması ve daha pek çok eğitim durumu bilgisinin güncel haline
  • E-Okul sistemi üzerinden kolaylıkla ulaşabileceği belirtildi.
  • e-Okul bünyesinde e-Pansiyon modülünde yatılı öğrencilerle ilgili bilgileri e-Pansiyon modülüne tam ve doğru olarak girmeleri gerekmektedir. e-Pansiyon modülünde pansiyonlarda oda listeleri, nöbet, belletici öğretmen görevlendirme gibi çok sayıda kullanışlı ve işleri kolaylaştıracak uygulama bulunmaktadır.
  • Ayrıca, e-Pansiyon modülünün altında e-Bütçe modülünde öğrenci sayısına bağlı olarak bütçe iş ve işlemlerinin yapılacağı belirtildi. Ayrıca bunun içinde e-Pansiyonda kayıtlı ve bilgileri eksiksiz girilmiş öğrenci sayısı esas alındığı belirtildi.
  • Ayrıca e-Pansiyon işlemlerinin sadece okul idaresi tarafından iş ve işlemlerinin yapıla bildiği, görevlendirilen kişi veya kişiler haricinde kimsenin giriş yapmasının mümkün olmadığı belirtildi.

       EBA giriş işlemleri, EBA öğrenci, EBA öğretmen modüllerinin hakkında bilgi verildi. Ayrıca EBA uygulamalar kapsamında öğrenci, öğretmen ve herkese yönelik uygulamalar yapılmakta olduğu belirtildi.

       Mebbis’in içeriği var olan içerikler hakkında bilgiler verildi. Verilen bilgilerden bazıları;

      Aday performans değerlendirme, Başvuru işlemleri, BİLSEM işlemleri modülü, BİLSEM Sözlü sınav modülü, E-Rehberlik modülü, Hizmet içi eğitim modülü vb. hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.https://mebbis.meb.gov.tr/ linkinde rahat bir şekilde ulaşıla bilmenin mümkün olduğu söylendi.

     Mebdes; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü portalında ‘Sosyal etkinlikler planı başlığının altında  Kılavuzlar-Yarışmalar-Etkinlikler kapsamlarının içeriklerine göre yapılan yarışmalar ve içerikleri anlatılmaya gösterilmeye çalışmıştır.http://dinogretimi.meb.gov.tr/ linkinden rahatça ulaşılabilir olduğu belirtildi.

29.11.2018 471

29-11-201829-11-201829-11-201829-11-2018