OKULUMUZUN BÜYÜK BAŞARISI

OKULUMUZUN BÜYÜK BAŞARISI

 

OKULUMUZUN BÜYÜK BAŞARISI

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencilere yönelik temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmaları yönlendirmek ve bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak amacıyla, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik Değerler Eğitimi, Kodlama, Tarih ve Türkçe alanlarında yapılmak üzere Türkiye geneli “12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenlendi.

 

Okulumuz öğrencileri Meryem ÖZ, Ahmet Can BARUTCU ve projeye danışmanlık yapan Matematik öğretmeni Feridun BOZYİĞİT tarafından “Güven Ve Dürüstlük Marketinde Yardımseverlikle Atalarımızın İzinde" projesini hazırlayarak 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katıldı.

 

 Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı “Güven Ve Dürüstlük Marketinde Yardımseverlikle Atalarımızın İzinde" projesi büyük başarı göstererek yarı finallere katılacak olup finalist olarak belirlenen projeler arasına girmeye hak kazanmıştır.

 

İlçemiz Kaymakamı Sayın Haktan GÖKÇEKUYU’yu ziyaret eden Okul Müdürümüz Mustafa KARAOĞLAN, Projeye danışmanlık yapan Matematik Öğretmenimiz Feridun BOZYİĞİT, Öğrencilerimiz Meryem ÖZ ve Öğrenci Ahmet Can BARUTCU ile birlikte proje hakkında bilgi verdiler.

 

Öğrencilerimize ve okul yönetimine göstermiş oldukları başarılardan dolayı teşekkür eden Kaymakamımız Sayın Haktan GÖKÇEKUYU; ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu belirterek öğrencilerimizin başarılı projelere imza atması bizim ve İlçemizin gurur kaynağı olmaktadır. Ayrıca İlimizi ve İlçemizi temsil etmesi bir başka guru kaynağıdır diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Proje Danışmanı Matematik Öğretmenimiz Feridun BOZYİĞİT yaptığı açıklamada;  “Değerler Eğitimi” bölümünden Muğla’yı temsil edecek tek proje olarak okulumuzun öğrencilerinin hazırladığı proje seçilmiştir. Bizi destekleyen Okul Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İlçe Kaymakamımıza teşekkür ediyorum dedi.

 Öğrencilerimiz Meryem ÖZ ve Ahmet Can BARUTCU projeleri hakkında bilgi verdiler.

 

Öncelikle MEB ilgili yönetmelikler incelenerek öğrenci arkadaşlarımıza güven ve dürüstlük marketimizde ne gibi ürünler görmek istedikleriyle ilgili anket hazırladık. Ürünler temin edilip mini market kuruldu. Herhangi bir denetim olmadan öğrencilerin tamamen serbest bir şekilde alışveriş yapıp para üstlerini kendilerinin alabileceği bir ortam oluşturuldu. Öğrencilerin dikkatini çekecek slogan, afiş ve resimler mini market çevresine yerleştirildi. Sonraki aşamada öğrencilerin yardım etmek istedikleri konular hakkında okul genelinde bir anket düzenlendi. Bir adet yerel, bir adet ulusal bir adet de dünya çapında bir soru ankete göre seçilerek yardım kumbaraları hazırlandı.

 

Birinci kumbara "Okulumuzda ismi bizde saklı ihtiyaç sahibi bir arkadaşımız için" İkinci kumbara "Şehitlerimizin çocukları gülsün diye" ve Üçüncü kumbara "Afrika´da su kuyusu açtırmak için" şeklinde tasarlandı. Dileyen öğrenci dilediği miktarı dilediği kumbaraya bıraktı.

 

Bilime hizmet etmiş ve tarihin sayfalarında unutulmuş bilim insanlarımızı ne kadar tanıyoruz şeklinde okuldaki öğrencilerimize anketler düzenledik. Bu bilim adamlarımızı nasıl daha fazla tanıtabiliriz şeklinde beyin fırtınası uyguladıktan sonra, marketimizdeki ürünlerin ambalajlarına bu bilim adamlarımızın fotoğraflarını, kısa özgeçmişlerini basıp o şekilde ürünlerimizi dağıttık. Öğrencilerimizde ne kadar farkındalık oluşturduğunu bir süre sonra test ve anketlerle ölçtük.

 

Son aşamada da bilim adamlarımızla ilgili sorularımıza doğru cevap veren öğrencilerimize üzerinde son birkaç yılda kaybettiğimiz ve Türkiye için önemli işler yapmış kişileri, aynı zamanda ilçemizin kültürel yerlerini tanıttığımız ve yine Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hayatından kesitler sunduğumuz sembolik özel tasarlanmış banknotlarımızı dağıttık. Projemiz büyük başarı göstererek hedeflerini tutturmuştur. Dedi.

 

23.03.2018 311

23-03-201823-03-201823-03-201823-03-201823-03-201823-03-201823-03-201823-03-201823-03-2018