Sen Yeter Ki İste

Okul geneli öğrenci ve veli memnuniyet anketi uygulayan Fen Bilimleri Öğretmenimiz Seyfettin OKKA aşağıdakileri rapor etti;

"Okulumuzda uygulanan öğrenci memnuniyet anketine her sınıf seviyesinden öğrenciler katılmıştır. Öğrenci memnuniyet anketinde;

• ·         Ulaşılabilirlik ve İletişim(1.BÖLÜM)
  • ·         Dilek, öneri ve şikayetler(2.BÖLÜM)
  • ·         Güvenilirlik(3.BÖLÜM)
  • ·         Güvenlik (4.BÖLÜM)
  • ·         Kararlara katılım(5.BÖLÜM)
  • ·         Öğrenci İşleri(6.BÖLÜM)
  • ·         Eğitim öğretim faaliyetleri(ders programları)(7.BÖLÜM)
  • ·        Eğitim öğretim faaliyetleri(Öğrenme/öğretme yöntem ve teknikleri)(8.BÖLÜM)
  • ·         Eğitim öğretim faaliyetleri(sınıf atmosferi)(9.BÖLÜM)
  • ·         Eğitim öğretim faaliyetleri(ders araç gereçleri)(10.BÖLÜM)
  • ·         Ders arası(11.BÖLÜM)
  • ·         Okulun Fiziki Ortamı(12.BÖLÜM)
  • ·         Sosyal ve kültürel faaliyetler(13.BÖLÜM)
  • ·         Öğrenci kulüp çalışmaları(14.BÖLÜM)
  • ·         Belirli gün ve haftalar(15.BÖLÜM)
  • ·         Değerlendirme, ödül, teşekkür ve takdir belgeleri(16.BÖLÜM)

16 bölümden oluşan toplam 41 soruyla okulumuzu değerlendirmişlerdir. Anket sonuçlarına göre Öğretmene ve okul idaresine zamanında ulaşabilme ve gerektiğinde okul idaresi ve öğretmenlerle iletişim kurabilme  konusunda öğrencilerin memnuniyet yüzdesi %95’dir. Okul idaresine iletilen sorunların çözümlenmesi ve bu sorunların öğrenci istekleri doğrultusunda çözümlenmesi konusunda öğrenci memnuniyeti %89’dur. Okul idaresi ve öğretmenlere güven konusunda öğrencilerimizin memnuniyet yüzdesi %88’dir.Okulda güvenlik önlemlerinin alınması ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda öğrencilerimizin memnuniyeti %96’dır.Okulda öğrencilerle ilgili alınacak kararlarda öğrencilerin katılımının sağlanması konusunda öğrencilerin memnuniyet yüzdesi %78’dir.Eğitim öğretim faaliyetleri konusunda sırasıyla ders programları, öğrenme öğretme yöntem ve teknikleri, sınıf atmosferi, ders araç ve gereçleri konusunda memnuniyet yüzdeleri %78,%88,%85,%82,%67 ‘dir. Öğrencilerin teneffüsler konusundaki memnuniyetleri %85’dir.Okulun fiziki imkanları konusunda öğrencilerimizin memnuniyetleri %59’dur.Sosyal kültürel ve sportif faaliyetler konusunda öğrenciler %91’dir. Öğrenci kulüpleri, belirli gün ve haftalar ve ölçme değerlendirme konusunda öğrencilerin memnuniyet yüzdeleri %82,%82,%85’dir.

Genel olarak öğrencilerimizin okulumuzdan memnuniyet oranı %89’dur.

29.03.2018 272

29-03-201829-03-201829-03-201829-03-201829-03-2018