Sorunun çözümden daha iyi bilinmesi gerekir,aksi taktirde çözüm sorun halini alır.

Sorunun çözümden daha iyi bilinmesi gerekir,aksi taktirde çözüm sorun halini alır.

Okulumuzda yaşanan sorunlara karşı Okul Müdürümüz Mustafa KARAOĞLAN başkanlığında müdürümüzün hazırlamış olduğu sunum üzerinden beyin fırtınası yapıldı. Sorunların çözümüne yönelik kararlar alındı.

Yapılan toplantıda başarısız olan öğrencilerin başarısızlık nedenleri tespit edildi. Genelde başarısızlığın ailevi sorunlar ve yaşanılan sosyal çevreden kaynaklandığı söylendi. Bunun için sınıf rehber öğretmenlerinin aile ziyaretlerine gitmeleri kararlaştırıldı. Ayrıca maddi sıkıntılar yaşayan öğrenciler belirlendi ve onlara gerekli desteğin sağlanması kararlaştırıldı. Okulda bütün uyarılara rağmen sorun çıkaran öğrencilerin velileriyle yapılan görüşmeler değerlendirildi. 

 

 Toplantıda öğrenci-veli-okul iş birliğinin önemi vurgulandı.  Dönem başından itibaren yapılmış olan uygulamalar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Uygulamalarda karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik beyin fırtınası yapıldı ve deneyimli öğretmenlerimizin mesleki tecrübelerinden faydalanıldı. Verimli geçen toplantı sonrasında ayda bir öğretmenler odasında toplantı yapılmasına ve planlamaların gözden geçirilmesine karar verildi.

 

31.10.2018 569

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018