UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE RUHSAL VE FİZİKSEL SAĞLIĞIN KORUNMASI KONULU SEMİNER VERİLDİ

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE RUHSAL VE FİZİKSEL SAĞLIĞIN KORUNMASI KONULU SEMİNER VERİLDİ

Okulumuz Öğretmeni Seyfettin OKKA tarafından, okulumuz idaresi, öğretmenleri ve velileri uzaktan eğitim sürecinde, fiziksel ve ruhsal sağlığımızı koruyabilmek için neler yapılması gerektiği yada süreci nasıl yönetmeleri gerektiği konusunda bilgilendirildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 süreci ile insanların belli kurallara uyarak kendilerini, karşısındakileri yada sorumlu olduğu insanları koruyarak hayatlarına devam edebilecekleri ve bu sürecin asgari düzeyde sorunsuz atlatılabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi.

 

Ders öğretmenlerimizin bu süreçteki tecrübe ettikleri yaşanmışlıklar da göz önüne alınarak görüş ve önerileri doğrultusunda yol haritası çizildi. Sürece nasıl katkı sağlanacağı, ruhsal ve fiziksel daha verimli ve sağlıklı olmak adına neler yapılması gerektiği ile ilgili konunun istişaresi yapıldı. Alınan kararlar rehber öğretmen, okul idaresi ve öğretmenleri tarafından katılım sağlayan velilere de bildirildi.  

 

Süreçte aktif rol oynayan okul idaresi ve öğretmenleri kaygı, duygu, korku ve stres bozuklukları ile nasıl baş edecekleri konusunda bilgilendirildi. Maske, mesafe ve temizlik ile de kendilerini korumaları gerektiği ile ilgili hatırlatmalar yapıldı.

 

Öğretmenlerimizin kendilerini bilgilendirdiği velilerimiz de memnuniyetini belirterek sürece katkı sunmak için ellerinden geleni yapacaklarını, bu süreçte çocuklarına ruhen destek olacaklarını dile getirdiler.

 Pandemi sürecini toplum ve birey olarak, başta kurallara uymakla birlikte birbirimize destek olarak atlatmamızı temenni ediyoruz. Bunun için de her fırsatta öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve çevremizdekilere kuralları hatırlatmaya devam edeceğiz. 

Bizlere destek olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize çok teşekkür ederiz.

 

15.12.2020 164

02-02-202102-02-2021