Yazılı ve uygulamalı sınav sonrasında zümre öğretmenleri tarafından kazanım değerlendirmeleri yapıldı ve tespit edilen eksikler ile ilgili çalışmalar yapıldı

Yazılı ve uygulamalı sınav sonrasında zümre öğretmenleri tarafından kazanım değerlendirmeleri yapıldı ve tespit edilen eksikler ile ilgili çalışmalar yapıldı

SEYDİKEMER HASAN GÜNAY İMAM HATİP ORTAOKULU 1. DÖNEM 1. KAZANIM DEĞERLENDİRME ZÜMRE TUTANAĞI

FEN BİLİMLERİ:

Fen Bilimleri dersinde 1. Dönem yapılan kazanım değerlendirme sınavındaki soruların öğrenci düzeyine uygun olduğu ve diğer derslerle ilişkili sorular sorulduğu yapılan değerlendir sonucunda anlaşılmıştır.

İNGİLİZCE:

İngilizce dersinde 1. Dönem yapılan 1. Sınavda sorulan soruların işlenilen ilk üç ünite üzerinde sorulduğu, sınav zorluk derecesinin öğrencilerin zihinsel gelişimine uygun olduğu görülmüştür. Zorluk dereceleri birbirinden farklı olan soru tiplerine yer verilmiştir.

MATEMATİK:

Matematik dersinde işlenilen kazanımları içeren sınavda soruların zorluk derecesinin öğrencilerin seviyesine uygun olduğu görülmüştür.6. sınıf kazanımları arasında bulunan ‘’tam sayıları sayı doğrusunda gösterir ve sıralar.’’ Kazanımının yeterli öğrenme düzeyine ulaşmadığı görülmüştür.

Bu nedenle sınavdan sonra bu kazanımı içeren sınıf içi çalışmalara yer verilmiştir.

TÜRKÇE:

Türkçe dersinde 1.dönem kazanım değerlendirme sınavında ders içerisinde işlenen konulardan öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alarak hazırlanan farklı tipteki sorulardan beklenen dönüt alınmıştır. Ancak ‘’büyük harfleri ve noktalama işaretlerini uygun yerlerde kullanır’’ kazanımından beklenen dönüt alınamamıştır. Bu sebeple bu kazanım farklı yöntem ve teknikler kullanılarak tekrar değerlendirilecektir.

SOSYAL BİLGİLER:

Sosyal Bilgiler (6.sınıf) 1 dönem kazanım değerlendirme sınavında, genel olarak 6. Sınıf şubelerinde ‘’ bireyin gelişiminde ve toplumsal birlikteliğin sağlanmasında sosyal, kültürel ve tarihi bağların etkisini analiz eder’’ kazanımından beklenen dönüt alınamamıştır. Bunun dışındaki kazanımlardan 5. Ve 6. Sınıf düzeylerinde beklenen dönüt alınmıştır.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ:

Dersimizde 1. Dönem kazanım değerlendirme sınavında sorulan soruların öğrencilerin seviyesine uygun olduğu görülmüştür. ‘’İlahi kitapları ve gönderildiği peygamberleri eşleştirir’’ kazanımından beklenen dönüt alınamamıştır. (6.sınıf)

KUR’AN-I KERİM:

Kur’an-ı Kerim dersinde işlenen kazanımları içeren sınavın öğrencilerin seviyesine uygun olduğu görülmüştür. Peygamberlerin kıssalarını temel özellikleriyle açıklamaları gereken kazanımlarda yeterli düzeye ulaşamadıkları görülmüştür. Sınav sonrası çalışmalar yapılmıştır.

02.01.2019 374

02-01-201902-01-201902-01-201902-01-201902-01-201902-01-2019