İMAM HATİP ORTAOKULUNA NAKİLLER

İMAM HATİP ORTAOKULUNA NAKİLLER

İMAM HATİP ORTAOKULUNA NAKİLLER

İmam hatip ortaokulundan ortaokula nakiller eylül ayının ilk iş günü başlayarak ders yılı sonuna 15  gün kalıncaya kadar devam edecektir. Ancak doğal afet, sağlık ve ailenin adres değişikliği gibi zorunlu nedenlerde bu süre aranmayacaktır. 

Ortaokuldan imam-hatip ortaokuluna geçmek isteyen öğrencilerin nakli; 

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim kurumları Yönetmeliğinin 12 inci maddesinin  6 ncı fıkrasına göre Ortaokuldan imam-hatip ortaokuluna geçmek isteyen öğrencilerin nakli; imam-hatip ortaokulu müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarafından, ortaokulda zorunlu dersler arasında olmayıp imam-hatip ortaokulunda okutulan zorunlu derslerden 5 inci, 6 ncı ve 7 nci sınıflarda aynı eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başına kadar, 8 inci sınıfta ise eylül ayı son iş gününe kadar yapılacak sınavda  başarılı olanların nakilleri talep ettikleri sınıfa  yapılacaktır.

Başarısız olanların nakilleri ise gerçekleştirilmeyecektir.


Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 12. Maddesinin 6. Fıkrasında “Ortaokuldan imam-hatip ortaokuluna geçmek isteyen öğrencilerin nakli; imam-hatip ortaokulu müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarafından, ortaokulda zorunlu dersler arasında olmayıp imam-hatip ortaokulunda okutulan zorunlu derslerden 5 inci, 6 ncı ve 7 nci sınıflarda aynı eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başına kadar, 8 inci sınıfta ise eylül ayı son iş gününe kadar yapılacak sınavda başarılı olmaları hâlinde yapılır. ”denilmektedir. Buna göre yapılacak olan sınavlarda aşağıda isimleri yazılı okulumuz personelinin “Sınav Komisyonu” olarak görevlendirilmesi uygun görülmüştür.

 

 

Adı-Soyadı

Unvanı

Görevi

Alparslan ONAY

Okul Müdürü

Kom.Başkanı

Osman KISA

Müdür Yrd.

Üye

Nur Kevser SEYREK

Din Kültürü Öğrt.

Üye

Havva GÜRBÜZ

Din Kültürü Öğrt.

Üye

 

01.03.2024 45